Блатът го разделям го на 2 . Долната част сиропирам с разтворена във вода карамелизирана захар или със сиропа от различни компоти. Всеки може да прояви въображение за кремове между двата блата. Аз обикновено слагам сметана, банани, киви или други сезони плодове! В самата рецепта съм споделила и рецептата за крема, кокто и сметаната, която става като сладолед след като стегне! Това стана рецепта за моята любима торта :)
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване.
Прибавя се пресятото брашно, в което е прибавен бакпулвера.
Печем в предварително загрята фурна в кръгла тава с диаметър около 25 см., до зачервяване.
След като блатът ни е готов и сме го разрязали, можем да натрошим едната част от него в разтопените на котлон съставки за крема
На слаб котлон се разбъркват съставките до стопяване и получаване на вид течен шоколад.
Слага се върху долния блат и се оставя в камерата на хладилника да се стегне
Разбиват се на сняг 3 белтъка + 6-7 суп. лъжици пудра захар и с готовата смес (сметана) заливаме отново тортата