Многолистно тесто
Нужни продукти
1 кг. брашно
500 мл. студена вода
1 ч.л. сол
750 г масло
Нужно Време
подготовка
120
минути
готвене
20
минути
общо
140
минути
Стъпки
Брашното се пресява 2 пъти.
Прави се кладенче, в него се изсипва водата и солта.
Замесва се тесто.
Разстила се на кора с размери около 30-40 см. Средата на кората се оставя по дебела, върху нея се слага маслото, което със стайна температура.
При разточването, поръсвайте с малко брашно.
Кората се загъва, като пощенски плик и се разточва, леко. Сгъва се на две, и се слага в хладилника за 15 мин.
Като се извади от хладилника, се разточва и се сгъва на две.
Тази процедура се повтаря 6 пъти.
След това се може да си направите с него сладки, соленки и др.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти