Мусака с картофи 2
Лука се нарязва на дребно и се задушава в олиото и малко вода, добавя се каймата и се бърка непрекъснато докато каймата стане на трохи. В тавичка се изсипват ситно нарязаните на кубчета картофи, каймата, наръсва се с черен и червен пипер,посолява се и се добавя нарязания магданоз. Разбърква се и се пече на умерена фурна до омекване на картофите, доматите нарязани на кръгчета се нареждат отгоре и се оставя във фурната. Кашкавалът се настъргва на ситно, към него се добавят яйцата, киселото мляко, брашното и малко сол, разбърква се и се залива мусаката. Пече се още 10-15 мин. до зачервяване на заливката.
Поне един-два моркова, нарязани на сдитни кубчета и една зелена чушка, също нарязана на дребно трябва да има в плънката. А доматите трябва да са доста повечко, нарязани на дребни късчета и леко задушени заедно с каймата и зеленчуците. В заливката може да се добави и лъжица брашно. С други думи, моята мусака с картофи е доста по-богата на вкус. Нищо лично.
Много xубава рецепта - пробваите няма да сгрехите
Благодаря ви за коментара! Съгласна съм, че добавянето на допълнителни зеленчуци, като моркови и чушка, ще обогати и увеличи хранителната стойност на мусаката. Задушаването на доматите с останалите съставки също звучи като отлична идея, която ще допрinese за аромата и вкуса. Определено ще пробвам да добавя повече домати и брашно в заливката следващия път, когато готвя това ястие. Ако имате още предложения или хитринки по приготвяне на мусака, ще се радвам да ги чуя. И без забележка: всяко мнение и предложение са ценни!