Спанака се измива, бланшира, отцеждаме добре, нарязваме на едро и запържваме за малко в масло. Разстила се в тавичка. Разбъркваме яйцата, млякото и брашното, сол и черен пипер на вкус. Заливаме спанака и запичаме до зачервяване на умерена фурна. Може да поръсите с копър или магданоз на вкус.
Измийте 600 гр спанак и го оставете да се отцеди.
Бланширайте спанака в кипяща, леко посолена вода за около 2-3 минути, след което го отцедете добре.
Нарежете бланширания спанак на едро.
Загрейте 40 гр масло в тиган и запържете нарязания спанак за няколко минути. И след това разстелете в тавичка.
В отделна купа разбъркайте 2 яйца, 240 гр прясно мляко, 1 ч.л. брашно, сол и черен пипер на вкус.
Залейте равномерно спанака с разбърканата смес от яйца, мляко и брашно.
Запечете блюдото в предварително загрята фурна на умерена температура (около 180-200 градуса) до зачервяване на повърхността (около 25-35 минути).
Оставете ястието да се охлади малко преди да го поръсите с нарязан копър или магданоз на вкус.
Сервирайте топло или студено според предпочитанията ви.