Измиваме картофите и ги варим около 20 минути. Поливаме със студена вода, обелваме ги и оставяме да изстинат. Почистваме къдравото зеле, измиваме го и нарязваме на лентички. Нарязваме вурста на кръгчета, леко го запържваме в 1 с.л. горещо олио и изваждаме от тигана. Запържваме зелето в мазнина, поливаме го със 150 мл. вода, оставяме го да заври, след което слагаме капак и задушаваме за около 10 минути. Подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме картофите на кръгчета, обелваме лука и го нарязваме на ситно. Нарязваме бекона на кубчета и запържваме до хрупкавост, след което добавяме да се запържи за малко и лука. Изваждаме ги от тигана. Добавяме в мазнината от бекона 3-4 с.л. олио, загряваме и пускаме картофите на порции да се изпържат за около 10 мин. до златисто-кафяво. Накрая връщаме обратно лука и бекона. Подправяме със сол и черен пипер. В намазнена форма за суфле слагаме картофите, зелето и нарязаните вурстчета. Разбиваме сметаната с яйцата, подправяме ги със сол, черен пипер и индийско орехче и заливаме. Отгоре поръсваме със сирене. Печем 40-45 минути на предварително загрята до 150°C фурна (с циркулация на топлия въздух).
Нужни продукти
4 кракауера
1,2 кг картофи
750 гр къдраво зеле
4 с.л. олио
2 средно-големи глави лук
50 гр пушен бекон
250 гр заквасена сметана
150 мл вода
4 яйца
Сирене, настъргано
Сол
черен пипер на вкус
Индийско орехче
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
45
минути
общо
75
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти