Свински джолан с кожичка в гювеч
Шпиковайте джолана с чесъна и розмарина, като направите нарези в кожата.
Посолете джолана и намажете с малко мед.
Поставете джолана в гювеч.
Излейте на дъното на гювеча 1 чаша вино и 1 чаша вода.
Сложете гювеча в студена фурна и запечете на 200 градуса отгоре и отдолу.
Поливайте джолана с отделения сос и ако е необходимо, налейте малко вода.
Когато кожичката се позапече, изключете горния реотан.
Прибавете нарязаните лук, морков, ябълка и черен пипер.
Ако няма достатъчно течност, налейте чаша вода.
Похлупете гювеча и оставете да се готви на 150 градуса отдолу, за да омекнат зеленчуците и ястието да остане само на масло.
Когато свинското стане готово, сервирате с гарнитура от зеленчуците, запечен качамак и традиционното кисело зеле.