Свински котлети пълнени със спанак
Котлетите се измиват със студена вода и внимателно се разрязват по дължина да се образува джоб. Заливат се с прясно мляко и се оставят за 2-3 часа в хладилник. Може и цяла нощ.
Спанака се задушава малко мазнина, заедно със ситно нарязан лук, малко сол, черен пипер и магданоз. Котлетите се измиват със студена вода и се пълнят с плънката от спанак. Отворите се зашиват с конец. Поръсват се с подправки по желание.
Така напълнените котлети се запържват от двете страни за кратко време в загрят зехтин. Поставят се в тавичка, прибавя се 200 мл. гореща вода и се пекат във предварително загрята фурна на 220 градуса около 50 минути покрити с фолио.
Приготвяне на соса:
В зехтин или разтопено масло, леко се запържва чесъна, прибавя се брашното, сметаната и водата. Бърка се енергично до получаване на хомогенна смес. Вари се 5-8 минути, на слаб огън, прибавят се подправките.
Котлетите се сервират залети със соса и гарнитура от картофено пюре.