Нужни продукти
500 гр смляно телешко месо
3 филии хляб
2 сурови яйца
2 сварени яйца
1 глава лук
половин връзка магданоз
1 кутия стерилизирани гъби
1 с. л. червен пипер
черен пипер
2 с. л. галета
сол
олио
Нужно Време
подготовка 80 минути
готвене 40 минути
общо 120 минути
Стъпки

Накиснете хляба във вода и като омекне го изстискайте добре. Смесете месото с хляба, ситно нарязаните лук и магданоз, суровите яйца, червения и черния пипер и сол. Омесете всичко добре и оставете да престои в хладилника 1 час.
След това го извадете, разстелете го върху мокра кърпа на правоъгълен пласт с дебелина 2 см. Отцедете от водата гъбите, нарежете ги на ситно и ги смесете с нарязаните на парчета сварени яйца.
Наредете ги в единия край по дължината на правоъгълника. Навийте месото на руло, като внимавате краищата да не се разпилеят. Сложете рулото в намазана с олио тавичка, поръсете го с галета и го залейте с олио. Печете в предварително сгорещена фурна, за да хване бързо коричка. Веднага след това намалете температурата. Печете до зачервяване на месото.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти