Нужни продукти                        
                        
                                
                                125 гр грис                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 глави лук                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 с.л. краве масло                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 връзка магданоз                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 морков                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 резен целина                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол                                
                            
                                                                                                            
                                
                                черен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 яйце                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                лимонов сок за застройката                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        15
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        45
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        60
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Запържете нарязания на ситно лук в маслото, прибавете почистените и нарязани на кубчета морков и целина, прехвърлете ги в дълбока тенджера, залейте ги с 1 и 1/2 л гореща подсолена вода и ги варете 15-20 мин. Запържете отделно гриса в малко масло до зачервяване и го изсипете в супата. Оставете я да поври 5-10 мин, посолете, поръсете с черен пипер, свалете я от котлона и когато изстине, я застройте с разбитото яйце и лимонов сок. Готовата супа поръсете с магданоз.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти