Измийте добре месото и го сложете да се вари в 7-8 чаши студена вода. Като кипне, посолете на вкус и добавете нарязаната чушка и морков. Варете, докато месото омекне и се отделя от костта. Прецедете бульона и обезкостете месото. Оставете настрани. Обелете лука и го нарежете на ситно. Измийте магданоза, джоджена, отцедете и нарежете на ситно. Разтопете маслото и запържете лука. Сипете няколко капки вода, за да не загори. Поръсете с брашното, разбъркайте и пържете още 1-2 минути, преди да добавите червения пипер. Свалете от огъня. Залейте с прецедения бульон. Като заври, добавете месото и ориза и настъргания домат. Когато оризът омекне застройте супата с разбитите яйца с малко вода. Подправете с черен пипер и до солете, ако е необходимо. Кипнете супата за 1-2 минути. Поръсете с магданоз и джоджен и поднесете супата гореща.
Нужни продукти
1 агнешки врат
1 глава лук
1 чушка
1 морков
1 домат
3 супени лъжици масло
2 яйца
1 супена лъжица брашно
1 кафена чашка ориз
щипка червен пипер
магданоз
джоджен
сол
черен пипер
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
90
минути
общо
110
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти