Чорба от агнешки врат
Измийте добре месото и го сложете да се вари в 7-8 чаши студена вода. Като кипне, посолете на вкус и добавете нарязаната чушка и морков. Варете, докато месото омекне и се отделя от костта. Прецедете бульона и обезкостете месото. Оставете настрани. Обелете лука и го нарежете на ситно. Измийте магданоза, джоджена, отцедете и нарежете на ситно. Разтопете маслото и запържете лука. Сипете няколко капки вода, за да не загори. Поръсете с брашното, разбъркайте и пържете още 1-2 минути, преди да добавите червения пипер. Свалете от огъня. Залейте с прецедения бульон. Като заври, добавете месото и ориза и настъргания домат. Когато оризът омекне застройте супата с разбитите яйца с малко вода. Подправете с черен пипер и до солете, ако е необходимо. Кипнете супата за 1-2 минути. Поръсете с магданоз и джоджен и поднесете супата гореща.