Нужни продукти
1 агнешки врат
1 глава лук
1 чушка
1 морков
1 домат
3 супени лъжици масло
2 яйца
1 супена лъжица брашно
1 кафена чашка ориз
щипка червен пипер
магданоз
джоджен
сол
черен пипер
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 90 минути
общо 110 минути
Стъпки

Измийте добре месото и го сложете да се вари в 7-8 чаши студена вода. Като кипне, посолете на вкус и добавете нарязаната чушка и морков. Варете, докато месото омекне и се отделя от костта. Прецедете бульона и обезкостете месото. Оставете настрани. Обелете лука и го нарежете на ситно. Измийте магданоза, джоджена, отцедете и нарежете на ситно. Разтопете маслото и запържете лука. Сипете няколко капки вода, за да не загори. Поръсете с брашното, разбъркайте и пържете още 1-2 минути, преди да добавите червения пипер. Свалете от огъня. Залейте с прецедения бульон. Като заври, добавете месото и ориза и настъргания домат. Когато оризът омекне застройте супата с разбитите яйца с малко вода. Подправете с черен пипер и до солете, ако е необходимо. Кипнете супата за 1-2 минути. Поръсете с магданоз и джоджен и поднесете супата гореща.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти