Сипваме водата в дълбока тенджера и я оставяме да заври. Добавяме сол на вкус.
Във врящата вода изсипваме на тънка струйка царевичния грис, като при това непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Качамакът се сгъстява много бързо и трябва през цялото време да бъркаме, за да не стане на бучици.
Щом се сгъсти, дръпваме го от огъня и добавяме маслото. Разбъркваме, за да се стопи.
Намазваме дъната на гювечетата с малко зехтин. Изсипваме натрошено сирене, да покрием равномерно дъната, после пласт качамак, пласт сирене и пак пласт качамак. Завършваме с пласт натрошено сирене, а по средата правим \"кладенче\", в което чукваме по едно яйце. Отгоре покриваме яйцето с малко качамак, като капаче и слагаме две-три бучици масло с големината на грахово зърно.
Печем в предварително загрята фурна ( 180 градуса) около 15 минути.
Нужни продукти
200 гр. фин царевичен грис
250 гр. сирене
2 яйца
50 гр. масло
1 с.л. зехтин
1 л. вода
сол на вкус
Нужно Време
подготовка
40
минути
готвене
15
минути
общо
55
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти