Супа от лапад (коприва, спанак,киселец,листа от цвекло)
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                 500 г. лапад                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 яйце                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 3 с.л. кисело мляко                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 гл. лук                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 к.ч. ориз (фиде)                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 с.л. брашно                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 1 с.л. червен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 олио                                
                            
                                                                                                            
                                
                                 черен пипер                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        - -
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        25
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        25
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Задушаваме ситно нарязаната глава лук с малко вода в олиото, прибавяме измития попарен, изцеден и нарязан лапад (копривата се претрива с чуканче или с пасатор). Поръсваме с брашното, червения пипер и солта, разбъркваме и заливаме с около 2,5 л вода. Когато заври слагаме ориза (фидето) и разбъркваме. Варим 15-20 мин. и застройваме с смес от яйцето и млякото. Махаме от огъня.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти
                        
Когато сложим зеленчуците в студена вода и чакаме водата да заври, за да продължим с подправките и ориза/фидето, тогава спанакът/копривата/лапад губят голяма част от витамините си. Най-добре е да се изчака водата да заври и тогава да се сложат зелениите и подправките. Времето за готвене е същото, но пък става по-вкусно и здравословно. Опитайте.