Телешко филе с гарнитура
нужно време
130 минутипорции
6трудност
- -сготвиха
2Телешкото филе се овкусява с черния пипер, червения пипер и се намазва с масло и сол. Изпича се цяло в фурната завито във фолио до желаната степен на готовност. Намазва се с горчицата и се овалва в ситно нарязаните ароматни треви.
Лукът и морковът за ризотото се нарязват на ситно и се запържват в масло. Прибавя се оризът и се залива с 1/3 от бульона. Поръсва се със сол. Бърка се непрекъснато, като се долива по малко от останалия бульон, докато оризът се свари в бульона.
Прибавя се пармезана.
Чушките се изпичат и обелват. Тиквичките се нарязват на ленти и се изпържват.
Ситно нарязаният лук за соса се запържва до златист цвят. Залива се с червено вино и се прибавя соса от печеното месо. След като кипне се прецежда през цедка.
Ризотото се увива в лентите от тиквички и чушки. Подреждат се в чиниите. Месото се нарязва на шайби, подрежда се до зеленчуците, а около него се полива сос.