Телешкото филе се овкусява с черния пипер, червения пипер и се намазва с масло и сол. Изпича се цяло в фурната завито във фолио до желаната степен на готовност. Намазва се с горчицата и се овалва в ситно нарязаните ароматни треви.
Лукът и морковът за ризотото се нарязват на ситно и се запържват в масло. Прибавя се оризът и се залива с 1/3 от бульона. Поръсва се със сол. Бърка се непрекъснато, като се долива по малко от останалия бульон, докато оризът се свари в бульона.
Прибавя се пармезана.
Чушките се изпичат и обелват. Тиквичките се нарязват на ленти и се изпържват.
Ситно нарязаният лук за соса се запържва до златист цвят. Залива се с червено вино и се прибавя соса от печеното месо. След като кипне се прецежда през цедка.
Ризотото се увива в лентите от тиквички и чушки. Подреждат се в чиниите. Месото се нарязва на шайби, подрежда се до зеленчуците, а около него се полива сос.
Нужни продукти
1,2 кг. телешко филе
връзка магданоз
3-4 стръка босилек
3-4 стръка копър
2 супени лъжици горчица
черен пипер
червен пипер
100 гр. масло
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. вода
сол
За ризото:
300 гр. ориз
1,5-2 л зеленчуков бульон
1 глава ситно нарязан лук
1 морков
50 гр. пармезан, настърган
сол
За гарнитурата:
6 бр. червени чушки
2 тиквички
За соса:
300 мл сос от печеното месо
1 кубче телешки бульон
1 глава лук, ситно нарязан
50 мл червено вино
Нужно Време
подготовка
90
минути
готвене
40
минути
общо
130
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти