Нужни продукти
800 гр. месо
80 гр. масло
40 гр. моркови
40 гр. керевиз
20 мл вино
80 гр. лук
20 гр. чесън
12 гр. брашно
60 гр. сланина
олио
сол
черен пипер
червен пипер
дафинов лист
60 гр. ориз
160 гр. зелен фасул
60 гр. масло
сол
Нужно Време
подготовка 50 минути
готвене 40 минути
общо 90 минути
Стъпки

Месото се шпекова се с моркови, керевиз, чесън и сланина. Връзва се с конец, за да се получат хубави порции, след което се пържи в маслото с малко олио, от всички страни. Посолява се.
Изважда се от мазнината и в нея се слага лукът. Като се позапържи, се прибавя брашното. Връща се месото обратно. Сипва се виното. Слагат се остатъците от морковите, сланината, кервиза и чесъна. Прибавят се червеният пипер, дафиновият лист и черният пипер.
Залива се с хладка вода. Месото се вари на тих огън. Отделно се приготвят гарнитурите. Затопля се маслото и в нея се слага очистеният ориз. След като се позапържи, се залива с 45 гр. кипяща вода и се слага солта.
Оризът се вари до поглъщане на водата. Поднася се във форма на чашка отстрани на задушеното месо. Зеленият фасул ври до омекване. Запържва се в масло. Поднася се до ориза.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти