Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Ако месото не е омекнало, а водата се е изпарила, долейте още вода.

Нужни продукти
1 кг. телешко месо
500 гр. гъби
100 гр. масло
300 мл. вино
50 гр. брашно
1 гл. лук
1-2 скилидки чесън
1 морков
100 гр. бекон (не пушен)
1 твърдо сварено яйце
стрък целина
1/2 вр. магданоз
сол
черен пипер
12 гр. доматено пюре
1 дафинов лист
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 60 минути
общо 120 минути
Стъпки

Гъбите се нарязват и задушават в маслото.

Морковът, чесънът и беконът се нарязват на тънки пръчици, целината и магданозът се нарязват на ситно, яйцето на кубчета.

Месото се нарязва на шницели, начукват се на тънко, посолява се, поръсва се с черен пипер.

В единия край се слага по малко от бекона, яйцето, моркова, гъбите, чесъна и се навива на руло, прикрепва с клечки за зъби. Овалва се в брашно и се запържва в горещо масло с малко олио, за кратко.

В същото масло (ако е малко добавете още), запържваме нарязания лук и ако е останало от бекона, добавя се доматеното пюре, магданозът, целината, 1 равна с.л. брашно, като се позапържи, се налива виното, разбърква се и се слагат руладите.

Като се поизпари виното, се долива вода (да покрие месото), сол на вкус, черен пипер и дафиновия лист.
Ястието ври под капак, на тих огън до омекване на месото.

Когато е готово, извадете руладите, дафиновия лист и махнете клечките. Соса пасирайте.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти