Задушени телешки рулади
Ако месото не е омекнало, а водата се е изпарила, долейте още вода.
Гъбите се нарязват и задушават в маслото.
Морковът, чесънът и беконът се нарязват на тънки пръчици, целината и магданозът се нарязват на ситно, яйцето на кубчета.
Месото се нарязва на шницели, начукват се на тънко, посолява се, поръсва се с черен пипер.
В единия край се слага по малко от бекона, яйцето, моркова, гъбите, чесъна и се навива на руло, прикрепва с клечки за зъби. Овалва се в брашно и се запържва в горещо масло с малко олио, за кратко.
В същото масло (ако е малко добавете още), запържваме нарязания лук и ако е останало от бекона, добавя се доматеното пюре, магданозът, целината, 1 равна с.л. брашно, като се позапържи, се налива виното, разбърква се и се слагат руладите.
Като се поизпари виното, се долива вода (да покрие месото), сол на вкус, черен пипер и дафиновия лист.
Ястието ври под капак, на тих огън до омекване на месото.
Когато е готово, извадете руладите, дафиновия лист и махнете клечките. Соса пасирайте.