Блат: Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване, прибавят се орехите и накрая белтъците, разбити на сняг.
Сместа се разбърква и се изсипва в правоъгълна тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно или върху хартия за печене. Пече се на умерена фурна до порозовяване. Топло се навива на руло.
Крем: Маслото се разбива с половината захар до побеляване. Прибавят се един по един жълтъците, размекнатия на топло шоколад и накрая разбитите на сняг белтъци с другата половина захар.
Когато рулото изстине се разгъва внимателно и се намазва с крема и отново се навива. Отгоре се намазва с малко крем и се настъргва шоколад.
Нужни продукти
Блат:
6 яйца
120 гр смлени орехи
120 гр пудра захар
Крем:
3 яйца
150 гр шоколад
150 гр пудра захар
150 гр краве масло
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
20
минути
общо
65
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти