Сваряваме костите и главите от рибата (може да се използват кости и глави от почти всеки вид риба, тогава грамажът остава, но на изчистено сварено месо. Ако няма филе, няколко глави и отпаддъци от филетирана риба (без вътрешностите) също ще свършат работа)
Прецеждаме бульона.
Обелваме, измиваме и нарязваме зеленчуците:
- лукът на ситно
- морковите на дребни кубчета
- картофите на малко по-едри от морковите кубчета
Изчистваме месото от костите
Рибата филе се нарязва на кубчета и се запържва леко в зехтин (ако имаме филе), ако няма тази стъпка се пропуска
В тенджерата, където ще се приготвя супата се задушава лукът, след това и моркова. След като са задушени се заливат с прецедения бульон, и се изчаква да кипне. Добавят се картофите, да се сварят
След като са готови всички зеленчуци, се добавя нарязаният на ситно и предварително запържен домат.
Съвсем накрая се добавят нарязаните на ситно пресни подправки и се овкусява със сол на вкус
Пожелание се сервира с лимон.
Ако рибката е 5-6 вида става още по вкусно.
Съгласна съм, разнообразието от различни видове риба може да добави по-наситен вкус на чорбата. Благодаря за коментара!