Нужни продукти
1 бр. свински джолан заедно с кожата
1бр. ябълка
4-5 бр. моркова
3-4 глави кромид лук
вино
няколко скилидки чесън
1 ч.л. розмарин
черен пипер на зърна
мед
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 120 минути
общо 140 минути
Стъпки

Шпиковайте джолана с чесъна и розмарина, като направите нарези в кожата.

Посолете джолана и намажете с малко мед.

Поставете джолана в гювеч.

Излейте на дъното на гювеча 1 чаша вино и 1 чаша вода.

Сложете гювеча в студена фурна и запечете на 200 градуса отгоре и отдолу.

Поливайте джолана с отделения сос и ако е необходимо, налейте малко вода.

Когато кожичката се позапече, изключете горния реотан.

Прибавете нарязаните лук, морков, ябълка и черен пипер.

Ако няма достатъчно течност, налейте чаша вода.

Похлупете гювеча и оставете да се готви на 150 градуса отдолу, за да омекнат зеленчуците и ястието да остане само на масло.

Когато свинското стане готово, сервирате с гарнитура от зеленчуците, запечен качамак и традиционното кисело зеле.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти